Joke

Joke van der Meij, raadslid/fractievoorzitter

Sinds 1981 woon ik met zeer veel genoegen in Hoorn. Het is mijn stad geworden, een stad waar ik mij thuis voel en waarvan ik houd. Hoorn heeft veel te bieden, zo  is er een bruisend kunst en cultuur leven en dat trekt mij aan. Een heerlijke stad om in te wonen, te werken en te recreëren. Met zijn prachtige historische binnenstad en mooie haven een heerlijke plek om te zijn. Ik heb heel bewust voor een lokale politieke partij gekozen, geen keurslijf van de landelijke partijen. Geen regels opgelegd krijgen vanuit Den Haag bevalt mij prima en past mij als een behaaglijke jas.

 

Voor mij is Hoorn Lokaal de ideale plaatselijke partij , op pragmatische wijze wordt politiek bedreven. Een partij  ook die dicht bij de mensen staat en een luisterend oor heeft.

Ervaring

Ik kom van oorsprong uit het bedrijfsleven maar mijn jarenlange werkzame leven heb ik inmiddels afgesloten. Ik doe nu vrijwilligerswerk iets wat mij veel voldoening geeft. Zo ben ik voorzitter van Inloophuis Pisa, dat zich inzet voor mensen met kanker,hun naasten en hun nabestaanden. Daarnaast ben ik medeoprichtster en bestuurslid van de stichting Hoorn Kunst&Cultuur.    Ik houd me onder andere bezig met de organisatie van het culturele weekend in september, met onder andere de grootste kunstmarkt van Nederland.

Toekomst

Bij Hoorn Lokaal kan ik mijn ideeën kwijt en krijg ik de ruimte. Het raadswerk spreekt mij aan ik vind het boeiend en interessant en doe het met veel plezier. Ik ben een bemoeial en wil niet aan de zijlijn staan mopperen op het beleid van de gemeente. Ik wil er juist deel van uitmaken en kijken wat ik voor de inwoners kan betekenen. Als raadslid moet je de ogen en oren van de stad zijn en dat doel streef ik na. Samen met bewoners en ondernemers problemen oplossen die op ons pad komen.

 

Nicolet

Nicolet Groen -  Lunenborg

Elke keer als ik door de haven rijd, de Veermanskade, de Bruine Vloot, de Hoofdtoren en het Houten Hoofd zie, krijg ik een goed gevoel, blij dat ik inwoner ben van zo’n mooie stad. Toen ik in Hoorn kwam wonen had ik verwacht  dat er een moment zou zijn waarop ik argeloos aan al die mooie gebouwen voorbij zou gaan maar na 15 jaar is dat gevoel juist versterkt. Ik voel me hier thuis en wil niet afwachten hoe anderen keuzes maken voor deze stad maar wil onderdeel uitmaken van dat proces.

 

Ik ben een doener, iemand die initiatief neemt, die uitdagingen opzoekt en in oplossingen denkt. Na jarenlang secretariaten te hebben opgezet en gestructureerd voor verschillende grote organisaties, heb ik gekozen om mijn studie aan de Kunstacademie te gelde te maken door te kiezen voor het creatief ondernemerschap.

Als vastgoedfotograaf en -stylist heb ik in de afgelopen 7 jaar honderden huizen en talloze wijken en buurten in beeld gebracht. Ik kom letterlijk bij de inwoners van de stad thuis en hoor hun verhalen, problemen en ideeën over de omgeving. Een groot voordeel voor mijn commissie – en straks mijn raadswerk.

Hoorn Lokaal is een jonge partij waardoor er alle ruimte is voor eigen inbreng, geen bagage van voorbijgegane jaren maar een schone lei met de blik op de toekomst: Zakelijk, doortastend maar vooral ook menselijk. De toewijding en professionaliteit van mijn collega’s gaven voor mij de doorslag om te kiezen voor deze partij.

Een partij die mij de mogelijkheid geeft om, samen met inwoners en ondernemers van Hoorn, Zwaag en Blokker, van ideeën plannen te maken en van problemen uitdagingen.

 

Miranda MullensMiranda

Hoorn is een mooie historische stad met prachtige karakteristieke gebouwen die vele herinneringen bewaren en als je door de mooie straten loopt voel je het verhaal .

Ik heb mij kandidaat gesteld als raadslid omdat ik graag mijn steentje bijdraag om deze mooie stad te behouden zoals hij is . Daarnaast vind ik het belangrijk dat de inwoners en ondernemers van onze stad gehoord worden. Ik wil mij graag nuttig maken als communicatie schakel tussen inwoners en de gemeente aangezien die elkaar niet altijd begrijpen.

Hoorn Lokaal is een partij wiens standpunten mij op het lijf geschreven zijn. Graag pik ik signalen op in de stad om daar binnen de lokale politiek iets mee te doen.

 

Guillaume_Groen-Hoorn_Lokaal-GGRO20140215_0836 Arenda Dragt

Als 23-jarige in de lokale politiek stappen heeft voor veel mensen even uitleg nodig.

Als geboren en getogen Hoornse heb ik hier de middelbare school doorlopen. Daarna heb ik 2 jaar in Gent, België Diergeneeskunde gestudeerd. Omdat ik “in het Belgische” toch niet zo op mijn plek zat ben ik teruggekeerd naar Hoorn. Eerst ben ik fulltime gaan werken en ben, samen met mijn vriend, gaan wonen in het mooie Bangert Oosterpolder. Tijdens mijn werkzaamheden in een supermarkt en later een spannender job bij Christine le Duc wilde ik toch eigenlijk weer graag mijn studie hervatten. Sinds vorig jaar ben ik weer een student met een parttime baan.  Ik heb de studie Diergeneeskunde weer opgepakt in Utrecht.

Veel tijd voor hobby’s blijft er niet over maar stijldansen, paardrijden en gamen blijven mijn interesse houden. Als “jongere” hield ik me niet echt bezig met politiek maar toen ik hoorde van de oprichting van Hoorn Lokaal was mijn interesse meteen gewekt. Het is altijd leuk en leerzaam om nieuwe dingen te ondernemen dus heb ik me bij deze partij aangemeld. Volgens mij kan er in de gemeente Hoorn nog wel het een en ander veranderd cq. verbeterd worden. Op deze manier zag ik mijn kans om daadwerkelijk iets bij te dragen en tegelijkertijd het een en ander te leren over hoe de lokale politiek precies in zijn werk gaat. Daarbij vind ik het een extra uitdaging om iets voor de jongeren te kunnen betekenen. Deze doelgroep staat vaak nogal onverschillig tegenover politiek, net als ik stond. Dus mijn eerste taak is om deze groep ervan te overtuigen dat je stem absoluut meetelt. Niet stemmen is niet aan de orde indien je wilt dat er iemand voor je opkomt. Gewoon doen dus!!

 

  Guillaume_Groen-Hoorn_Lokaal-GGRO20140215_0832Peter Arts

Ik ben in 1967  in het Brabantse land geboren. Na mijn school en omzwervingen over de wereld ben ik in 1996 in Hoorn aangeland waar ik woonachtig ben met mijn vrouw Sandra en dochter Manon.

Ik heb in Hoorn gewerkt in de penitentiaire inrichting beter bekend in Hoorn als de glasbak als penitentiair inrichtingswerker, in 2000 heb ik de overstap gemaakt naar uitvaartverzorging E.H.B.C. waar ik tot op heden met veel plezier werk als uitvaartleider.

Vanuit dit werkveld is ook mijn betrokkenheid gegroeid naar de samenleving en hoe ik daar voor mijzelf vorm aan kan geven.

Onderwerpen die mijn interesse hebben liggen voornamelijk op het sociale vlak o.a. ouderenzorg, maar ook sportopbouwwerk voor de jeugd in Hoorn. Ik geloof in: “een gezond lichaam een gezonde geest”.

Vanuit dit gedachtegoed ben ik betrokken geraakt bij Hoorn Lokaal en heb het gevoel dat ik hier door mijn inzet in de partij invulling kan geven aan de genoemde onderwerpen.

Als ik aan Hoorn Lokaal denk komen de volgende begrippen in mij op: open, fris en transparant.

 

Guillaume Groen

Ik ben opgegroeid in Risdam Noord. Bij de groene velden van HSV Sport en het park kon je heerlijk spelen. Maar Hoorn is veranderd, de velden kregen een hek rondom waardoor ze alleen nog toegankelijk waren voor de voetbalvereniging. Met de hekken verscheen de hangjeugd, eerst met fietsen, later met brommers bij. In de loop der jaren zijn er wel speciale hangplekken voor jongeren gecreëerd maar daarmee werd het onderliggende probleem nooit opgelost.

Nog steeds hebben jongeren niets te doen, ze vervelen zich, worden baldadig en verstoren daarmee het gevoel van veiligheid in de buurt. Met twee kinderen die, in de komende raadsperiode, tieners worden is dit geen ver van mijn bedprobleem meer maar realiteit waarin ik mogelijkheden zie:

Creëer speelmogelijkheden voor deze groep jongeren en dan voornamelijk in de oudere nieuwbouwwijken als de Risdam en Nieuwe Steen waar erg weinig voorzieningen zijn voor deze doelgroep. Bouw lege plekken niet vol met huizen maar geef de jeugd de ruimte en de mogelijkheid om te basketballen, straatvoetbal te spelen of zelfs parkour en free running te doen, overdag maar zeker ook in de avond. Eventueel onder begeleiding van sportinstructeurs van bijvoorbeeld Stichting Netwerk. Dan zijn ze van de straat én krijgen ze beweging.

Als documentaire- en reportagefotograaf heb ik niet veel eisen aan een werkplek, een tafel, stroom en een goede internetaansluiting zijn voldoende om mijn werk te kunnen doen. Wat echter onontbeerlijk is zijn andere creatieven om mee te sparren, te overleggen en samen te werken. Dat er tussen creatieven synergie ontstaat wanneer ze in elkaars nabijheid zijn bewijzen plekken als de Creatieve Broedplaats en de Ideefabriek en creatieve mensen zijn er veel in Hoorn

Meerdere broedplaatsen waar jonge en startende ondernemers kunnen werken zijn goed voor de stad. Het creëert werkgelegenheid, gaat de leegstand van kantoor- en bedrijfspanden tegen en bevorderd het ondernemerschap.

Als raadslid wil ik me inzetten om ondernemende jeugd een zinvolle tijdsbesteding te geven en jonge en creatieve ondernemers een plek te geven. De toekomst van Hoorn ligt bij deze groepen, we moeten ze koesteren en behouden voor onze stad.

 

Sandra van Weenen

Goh, daar sta je dan ineens als nummer 7 op de lijst van Hoorn Lokaal. Niet geboren en getogen in Hoorn. Nee, geboren in Utrecht en getogen in Bergum  (Friesland). Geen politieke achtergrond, ook nooit meegedaan aan de discussies op de beruchte verjaardagfeestjes, och was niet mijn ding maar wel altijd luisteren en opslaan.

En ineens via via: Goh, zou je op de lijst willen? Wel ja doe maar… dus ja ondersteuningsverklaring op het gemeentehuis ondertekend,  de kandidatenlijst getekend en toen begon het echt te kriebelen.

Na de nodige discussies aan de eettafel ben ik mij toch stiekem gaan interesseren voor de politiek en sta ik voor Hoorn Lokaal. Ik ben Sandra van Weenen,  sinds 1996 woonachtig in Hoorn samen met mijn man Peter en onze dochter Manon.

Waarom Hoorn Lokaal??? Zij, oh nee, Wij gaan samen met  jong en oud, inwoners en toeristen, ondernemers en kopers, gewoon keihard werken aan het historisch behoud van onze schitterende stad Hoorn. Een stad waar iedereen zich thuis voelt en thuis moet blijven voelen.

 

Guillaume_Groen-Hoorn_Lokaal-GGRO20140215_0829Chris van Zeelt

Als Christian van Zeelt geboren in 1988 te Amsterdam.  Bijna 26 jaar jong dus (hoewel het volgens mijn vriendin al bijna 30 jaar oud is…). Na een ietwat roerige jeugd heb ik na de middelbare school de  Rietveld kunstacademie een aantal jaren doorlopen. Daar heb ik mijn creativiteit méér tot ontwikkeling gebracht. Toch voelde ik me daar  wat rusteloos en had steeds het gevoel dat ik meer voor de mensheid wilde betekenen.

6 jaar geleden heb ik me aangemeld bij het leger en heb inmiddels gemerkt dat daar mijn hart ligt. Bij de infanterie heb ik de strepen voor Korporaal 1 verdiend maar ik wil heel graag hogerop.

Tegenwoordig woon ik alweer een aantal jaren in Hoorn, in de nieuwe wijk Bangert Oosterpolder. Mijn hobby’s zijn gamen, lezen en, natuurlijk, tekenen. De reden waarom ik mezelf bij Hoorn Lokaal heb aangemeld ligt een beetje in het verlengde van mijn wens om iets te betekenen voor mensen. Het is erg makkelijk om overal een mening over te hebben maar om echt iets te veranderen moet je niet blijven zitten en roepen. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan deze mooie, lokale partij. Het feit ook dat Hoorn Lokaal de politiek dichter naar de mensen toe wil brengen spreekt mij aan. Veel mensen begrijpen het tegenwoordig allemaal niet zo goed meer en blijven dan maar thuis op de verkiezingsdag. Door duidelijker taal hoop ik dat deze mensen uit zichzelf denken dat het toch beter is om te gaan stemmen. Om in legertaal te spreken: Dat is mijn missie.

 

Guillaume_Groen-Hoorn_Lokaal-GGRO20140210_0816Peter de Greeuw sr.

In 1955 ben ik geboren op één van de mooiste plekjes van Hoorn, nl. de Westerdijk. Op de plaats waar jaren later een “bejaardenhuis”  (blijft een afschuwelijk woord) werd gebouwd. Gedurende mijn jeugd ben ik opgegroeid in de binnenstad van deze prachtige stad en na mijn huwelijk zijn wij naar de Grote Waal verhuisd, toen nog een jonge wijk.

Hoewel ik mij dus een echte Horinees mag noemen zijn de mensen die hier later zijn komen wonen, de zgn. Hoornaars,  mij even lief. Net zoals de toeristen trouwens die, vooral in de zomer, onze stad bezoeken. Het maakt Hoorn kleurrijk en levendig met een gezellige binnenstad en een bruisende haven.

Na ruim 34 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, waarvan 18 jaar als zelfstandig ondernemer op HN80, werd ik een beetje onrustig. De dagelijkse leiding van ons bedrijf in plaagdierbeheersing laat ik met een gerust hart grotendeels over aan mijn zoon zodat ik meer tijd heb voor andere dingen.

Allerlei ontwikkelingen in de lokale politiek zorgden ervoor dat ik me daar meer in ging verdiepen. Mijn manier van denken bracht me al snel in aanraking met Joke van der Meij, lijsttrekker van een nieuwe partij: Hoorn Lokaal. Niet alleen de sociale bewogenheid van deze groep mensen sprak mij aan maar ook het inzicht in de vele vraagstukken die een stad als Hoorn nu eenmaal heeft.

Een paar speerpunten uit het verkiezingsprogramma spreken mij bijzonder aan. Zoals bijvoorbeeld ondersteuning bieden aan mensen die, tijdelijk of permanent, niet volledig zelfstandig kunnen functioneren zodat iedereen in Hoorn zelfredzaam kan zijn.

De hondenbelasting afschaffen is ook iets waarin ik mij volledig kan vinden. Hoewel ik zelf geen hond heb begrijp ik niets van een hondenbelasting die volledig opgaat in de pot algemene middelen.

Nog één punt zal ik eruit lichten: Hoorn Lokaal is geschrokken van de gigantische verhoging van de grafrechten. Dit kan de komende jaren tot maar liefst 100% worden verhoogd. Dit is heel onredelijk en als dit zo doorgaat is begraven straks alleen nog weggelegd voor de rijken.

De onderwerpen Sport, Veiligheid, Kunst en Cultuur, mogelijkheden om wonen boven winkels makkelijker te maken, enz., enz. Stuk voor stuk onderwerpen die mij, door de visie van Hoorn Lokaal, in het hart hebben geraakt. Voor mij geen enkele twijfel om daarom te kiezen voor deze groep enthousiaste, professionele en doortastende mensen. Gevoed door de jarenlange ervaring van de lijsttrekker kan dat maar tot één conclusie leiden: De Hoornse lokale politiek komt een stuk dichter bij diegene waarom het allemaal draait: U!